Programmet lansert!

Under Kirkenes Næringshage sitt årlige Julebordseminar fredag 6. desember, ble det fullstendige programmet for Kirkeneskonferansen 2020 lansert.

Kirkeneskonferansen 2020 går over to dager, onsdag 12. og torsdag 13. februar 2020. Programmet er tettpakket og foredragsholderne har høyt faglig nivå og kompetanse.

Onsdag 12. februar åpnes Kirkeneskonferansen 2020 med innlegg rundt dagens geopolitiske Barents. Norske, finske og russiske utenriksministre, samt et medlem fra Europaparlamentet er invitert inn for å bidra i den første delen.

De valgte temaene for konferansen 2020 ble valgt med bakgrunn i spørsmålet: «Hva vil definere Barentsregionen fram mot 2050?».

Neste tema er politiske veikart for Nordområdeutviklingen, og vi undersøker hvilke strategier som leder an i utviklingen av nordområdene, om fremtidsbildet samsvarer med dagens strategier og med alle mulighetene i nord, hva skal til? Sametingspresidenten Aili Keskitalo, Anne Husebekk, rektor ved UiT Norges Arktiske Universitet og Hans Christian Dall Nygård fra Kirkenes Fondsforvaltning er noen av innlederne.

Dagens bolk avrundes med utdeling av Thorvald Stoltenbergprisen, en pris gitt til de som har bidratt til å fremme dialog mellom land og mennesker i Barentsregionen. Camilla Stoltenberg vil dele ut prisen.

Før mingle-aperitiff og konferansemiddag på Thon hotel, blir det et storslått show under åpningen av Barents Spektakel 2020.

Torsdag 13. februar begynner med temaet sikkerhet og beredskap, og om framtidens utfordringer krever styrket beredskap og samhandling. Robert Mood, president i Norges Røde Kors og Ellen Katrine Hætta, politimester i Finnmark er to av foredragsholderne.

Klima og energi, med et blikk på utfordringene og mulighetene i nord er torsdagens andre tema. Karl Erik Schjøtt Pedersen, adm. direktør hos Norsk Olje og Gass og Nalân Koç, forskningsdirektør på Polarinstituttet er blant dem som skal dele fra sin innsikt og spesialkompetanse om temaet.

Konferansens siste tema ser på et verdensbilde i endring, med utgangspunkt i Kina som driver av et endret verdensbilde i nordområdene og Barents, endringer som medfører både nye muligheter, men også noen endrede utfordringer. Erik Solheim og Maxim Belov fra Murmansk regionale parlament er to av innlederne på konferansens siste tema.

Kirkeneskonferansen 2020 blir avsluttet med minglemiddag på Thon Hotel, og en flott konsert med Nordflåtens kor og danseensemble i Fjellhallen.

Les mer her: http://www.kirkeneskonferansen.no/program/

Følg oss på Facebook, eller last ned appen vår for å holde deg oppdatert på de nyeste sakene.