Middager med Barentsfokus

Kirkeneskonferansen ønsker å markere at det er 25 år siden Barentssamarbeidet ble etablert med et internasjonalt politikermøte i Kirkenes. Med utvidelsen av konferansen blir det to middager i år og begge har barentstema.

Begge middager byr på internasjonale kokker som vil skape matopplevelser med lokale råvarer. Et av høydepunktene blir Aleksander Olai Korsnes produksjon som skal gjøre 25 år med barentssamarbeid levende gjennom film og musikk.

Middag tirsdag 20.02.18: En grensekryssende middag.
Konferansens første dag avsluttes med en litt uformell minglemiddag, men likevel også eksotisk og spektakulær. Vi inviterer til en grensekryssende matopplevelse tilberedt av fremtidens kokker fra Russland, Finland og Norge.

Sammen med erfarne kokker vil våre unge håpefulle fra videregående kokkelinjer tilberede ulike retter inspirert fra sine respektive hjemland. En virkelig Barentsmiddag med lokale rette og lokale råvarer laget av lokale kokker. Middagen finner sted på Thon hotell og er tilrettelagt for sosial mingling, både stående og sittende. Velbekommene.

Middag onsdag 21.02.18: Jubileumsmiddag Barentssamarbeidet 25 år.
Som en rød tråd gjennom hele Kirkeneskonferansen 2018 vil vi synliggjøre en viktig begivenhet og et viktig fundament for utviklingen i Barents. I 2018 er det 25 år siden Barentssamarbeidet ble formalisert gjennom Kirkeneserklæringen i 1993.

Dette vil vi markere med en jubileumsmiddag også på den kommende konferansen, og denne gangen med en kulturell premiere for å synliggjøre Barentssamarbeidet i praktisk forstand. Med unike lokale råvarer i verdensklasse og med gode kokker vil vi heller ikke i år holde tilbake hva gjelder matopplevelse. Håper det frister.