Peter Vesterbacka – Angry Birds og undersjøisk tunnel

Peter Vesterbacka er mest kjent for å ha utviklet den populære spill-appen, Angry Birds, men i disse dager etablerer den finske entreprenøren seg som hoveddriver for å bygge undersjøisk tunnel mellom Helsinki og Tallinn. Bilde: Fredrik Wass.

Korte fakta:

Navn:

Peter Vesterbacka

Alder:

Nasjonalitet:

Finsk

Peter Vesterbacka ble verdenskjent da hans populære spill, Angry Birds, ble verdens mest nedlastede spill-applikasjon i 2010.

I 2016 forlot Vesterbacka Angry Birds-selskapet, Rovio, og i dag er han hoveddriveren for det private initiativet for å bygge en undersjøisk tunnel mellom Helsinki og Tallinn. Dette prosjektet er et viktig initiativ for den nye is-silkeveien og prosjekter som Arktiske Jernbane og Rail Baltica , som kobler Norge og Finland på båt- og togtransportruter fra Asia og til resten av Europa. Tunnel-prosjektet heter FinEst Bay Area Development, og fikk nylig 100 milliarder amerikanske dollar i investering fra ARJ Holding i Dubai. Utvikling av en ny silkevei – med all relatert infrastruktur og næring – vil ha store effekter i nordområdene, og derfor kommer Vesterbacka til Kirkeneskonferansen 2019 for å fortelle om den private delen av FinEst-prosjektet.

Meld deg på Kirkeneskonferansen 2019 nå for å få mulighet til å høre mer om dette spennende prosjektet!